انواع غرفه سازی از نظر متریال و شکل
در دنیای امروز، نمایشگاه های فراوانی برای فروش محصولات مختلف و پاسخگویی به نیازهای مردم برپا شدهاند. هر نمایشگاه متشکل از چندین غرفه مجزا است که هر کدام به عرضهی یک محصول خاص میپردازند. طراحی بصری غرفه ها نقش مهمی در جذب مشتریان دارد؛ به طوری که مشتریان به صورت ناخودآگاه به سمت غرفه هایی با ظاهری شیکتر و جذابتر کشیده میشوند. طراحی غرفهها بسیار به ایدهپردازی و خلاقیت وابسته است. هزینهی غرفههای ایجاد شده در نمایشگاهها نیز بسته به مواد به کار رفته در طراحیشان متغیر است. در این مقاله، قصد داریم شما را با انواع غرفههای نمایشگاهی آشنا سازیم. همراه ما باشید.
انواع غرفه سازی نمایشگاه:
طراحی غرفه نمایشگاهی خود را به نحوی انجام دهید که معرف برند و محصولاتتان باشد. توجه به عناصری مانند رنگ، نورپردازی و ظاهر کلی غرفه میتواند در جذب توجه مشتریان و افزایش بازدید از غرفهتان تاثیرگذار باشد. با انتخاب طراحی مناسب، در میان سایر غرفههای نمایشگاهی به موفقیت دست یابید.
اهمیت غرفه سازی در نمایشگاه:
سالانه، تعداد زیادی نمایشگاه داخلی و بینالمللی در شهرهای متفاوت ایران برگزار میشود که هر کدام موضوعات گوناگونی دارند. در این نمایشگاهها، طراحی و ساخت غرفهها از اهمیت ویژهای برخوردار است، چرا که نخستین چیزی که نظر بازدیدکنندگان را جلب میکند، زیبایی و جذابیت بصری غرفههاست که با دیدن آنها، تجربهای به یادماندنی را برای آنها رقم میزند.
طراحی غرفه نمایشگاهی باید به گونهای باشد که محصولات را به طور مؤثری به نمایش بگذارد و با ظاهری جذاب، مشتریان را ناخودآگاه به سمت خود بکشاند. ساخت غرفه نمایشگاهی یک حرفه تخصصی است و نباید به سادگی به دست افراد ناوارد سپرده شود؛ بلکه باید به کارشناسانی که در این زمینه تبحر دارند واگذار گردد.
در ساخت غرفه برای نمایشگاه، توجه به چه نکاتی ضروری است؟
- در ابتدا، اطمینان حاصل کنید که غرفهای که طراحی میکنید با فضای کلی نمایشگاه هماهنگی دارد. غرفه باید به گونهای طراحی شود که بلافاصله پس از ورود بازدیدکنندگان، نظر آنها را به خود جلب کند. استفاده از تجهیزات مناسب و مواد با کیفیت در ساخت غرفه از اهمیت بالایی برخوردار است. طراحی غرفه خود را به تیمی متخصص و با تجربه بسپارید. محصولات باید به گونهای در غرفه چیده شوند که همه آنها به خوبی قابل مشاهده باشند. طراحی غرفه خود را متناسب با بودجهای که در اختیار دارید انجام دهید و غرفهای مقرونبهصرفه اما با کیفیت مناسب برای محصولاتتان در نظر بگیرید.
در غرفه سازی چه عواملی در جذب رضایت مشتری، تاثیر گذار است؟
طراحی غرفه نمایشگاهی باید با دقت و مشاوره انجام شود. توصیه میشود که طراحی و ساخت غرفه به دست یک متخصص واگذار گردد. استفاده از روانشناسی رنگها در طراحی غرفه میتواند موثر باشد، به طوری که رنگهایی که توجه مشتری را جلب میکنند، مانند قرمز، به کار روند. با این حال، باید دقت شود که از رنگها به میزان مناسب استفاده شود؛ به عنوان مثال، استفاده بیش از حد از رنگ قرمز میتواند تاثیر منفی بر رضایت مشتری داشته باشد.
یکی دیگر از عوامل مهم در جلب رضایت مشتری، مشورت با افرادی است که تجربه فعالیت در غرفههای نمایشگاهی را دارند و در روابط عمومی مهارت دارند. داشتن روابط عمومی قوی و موثر با مشتریان میتواند به شدت بر افزایش فروش محصولات شما تاثیرگذار باشد.
انواع غرفه سازی در نمایشگاه های بین المللی به چند شکل هستند :
- غرفه های زرد رنگ که به نام غرفه های ردیفی شناخته می شوند
- غرفه های 3 وجهی که با رنگ سبز مشخص شده اند
- غرفه های گوشه ای که با رنگ آبی مشخص شده اند
- غرفه های جزیره ای که با رنگ قرمز مشخص شده اند
غرفه های نمایشگاهی ردیفی:
غرفه های نمایشگاهی خطی یا ردیفی، بخش عمده ای از غرفه های موجود در نمایشگاه ها را تشکیل میدهند. این غرفه ها از سه طرف (دو طرف کناری و یک طرف پشتی) توسط دیگر غرفه ها احاطه شدهاند و تنها یک طرف برای ارتباط با مشتریان باز است. صاحبان این نوع غرفه ها، معمولاً بودجهی تعیین شده برای طراحی غرفه را به منظور جذب مشتری، بیشتر صرف دکوراسیون داخلی و ساختارهای نمایشگاهی میکنند.
غرفه های نمایشگاهی نبشی یا دو وجهی:
غرفه های دونبش که به عنوان غرفه های دوبر نیز شناخته می شوند، تنها از یک سمت به غرفه های دیگر محدود می شوند و از دو جهت دیگر امکان برقراری ارتباط با مشتریان را فراهم می آورند. هرچند که طراحی داخلی این غرفه ها ممکن است هزینه بیشتری را می طلبد، اما این نوع غرفه ها با فراهم آوردن ارتباط بیشتر با مشتریان و قرار گرفتن در معرض دید، مزیت قابل توجهی در جذب مشتری به همراه دارند.
غرفه های سه وجهی شبه جزیره ای:
غرفه های سه وجهی به دلیل امکان برقراری ارتباط از سه جهت با مشتریان، در میان انواع غرفههای نمایشگاهی، محبوبیت فراوانی دارند. این غرفهها فضای مناسبی برای اجرای طرحها و کمپینهای تبلیغاتی فراهم میکنند. اگرچه غرفههای شبهجزیره ای از نظر هزینههای طراحی و اجاره بسیار گرانتر هستند، اما مزیت آنها در جلب توجه مشتریان بینظیر است و با انتخاب این نوع غرفه، میتوانید محصولات خود را بیشتر در معرض دید و خرید مشتریان قرار دهید.
غرفه های جزیره ای:
غرفه های جزیره ای به عنوان یکی از محبوب ترین انواع غرفه های نمایشگاهی شناخته می شوند. اگر هزینه طراحی و اجاره آنها برای شما مشکلی ایجاد نمی کند، انتخاب این نوع غرفه ها می تواند گزینهای مناسب باشد. استفاده از غرفه های جزیره ای می تواند به شما در معرفی کسب و کار و افزایش فروش کمک شایانی کند، زیرا این غرفه ها از چهار جهت امکان برقراری ارتباط با مشتریان را فراهم میآورند. تعداد محدود این غرفهها در نمایشگاهها به ارزشمندی و خاص بودن آنها میافزاید. برخی از مزایای غرفههای نمایشگاهی جزیرهای عبارتند از::
- امکان غرفه آرایی و ارتباط از تمام زوایای غرفه
- امکان فضاسازی سفارشی تر برای نمایش محصولات یا خدمات
انواع غرفه سازی در نمایشگاه های بین المللی از لحاظ متریال:
1- غرفه سازی سفارشی:
غرفه سازی سفارشی بهترین نوع غرفه سازی بوده که در نهایت شما دقیقا به چیزی که ذهنتان است خواهید رسید. غرفه ساز در این حالت عینا تمامی خواسته ها و طرح را برای شما با استفاده از آهن، چوب، رنگ، گچ و هر نوع سازه دیگری خواهد ساخت.
2- غرفه خودساز:
غرفه سازی خودساز یکی از روشهای متداول در طراحی و اجرای غرفههای نمایشگاهی است که بر پایه خلاقیت، ایدهپردازی و سلیقه شخصی غرفهداران انجام میشود. در این روش، تیم طراحی و ساخت با در نظر گرفتن نیازهای مشتری، به ساخت غرفه میپردازند. مواد اولیه مورد استفاده در ساخت این نوع غرفهها عمدتاً از جنس ام دی اف یا نئوپان هستند که به معنای کاهش قابل توجه هزینههای مرتبط با ساخت غرفه میباشد. این روش از غرفهسازی، امکان ارائه طرحهای منحصر به فرد و شخصیسازی شده را فراهم میآورد و به غرفهدار اجازه میدهد تا بر اساس بودجه و سلیقه خود، غرفهای متناسب با برند و محصولاتش طراحی کند.
3- انواع غرفه پیش ساخته:
الف) غرفه اسپیس فریم:
اسپیس فریم با ترکیب چندین شکل هندسی و استفاده از بست های اسپیس، یک داربست فلزی می سازد. این سازه به عنوان یکی از غرفه های ایدهآل برای نمایشگاه های فضای باز شناخته میشود. با قرار گرفتن سازه های اسپیس فریم در کنار یکدیگر در فضای باز، یک نمایشگاه شکل می گیرد.
ب) غرفه ماکسیما:
ماکسیما به عنوان یک سیستم غرفه سازی مدولار، امکان طراحی غرفه هایی با ابعاد وسیع تر را فراهم می آورد و به طراح این اجازه را میدهد که در زمینهی غرفه سازی و طراحی فضا، به شکل چشمگیری خلاقیت به خرج دهد.
ج) غرفه تتریس:
یکی از روش های محبوب در غرفه سازی، استفاده از پنل های آلومینیومی یا تتریس است. این نوع غرفه ها برای جداسازی فضاهای نمایشگاهی کاربرد دارند. ویژگی های بارز پنل های آلومینیومی (تتریس) عبارتند از:
- سبکی و قابلیت حمل آسان.
- امکان استفاده مجدد چندین باره.
- دارای مقاومت بالا.
- نصب و راه اندازی سریع.
- کاربردی در نمایشگاه ها، ادارات و همایش ها.
- سازگاری خوب با محیط اطراف.
- امکان نصب توسط تنها یک نیروی کارگری و صرفه جویی قابل توجه در هزینه و زمان برای غرفه داران.
د) غرفه مدولار:
در این نوع غرفه سازی، تجهیزاتی مانند میز، صندلی و سایر وسایل نمایشگاهی متناسب با بخش های دیگر غرفه به کار می روند. مواد به کار رفته در ساخت غرفه های مدولار شامل ام دی اف ۶ میلی متری و ساز په های پروفیل آلومینیومی است.
غرفه های مدولار در برابر آب و باران مقاوم نیستند و به همین دلیل نمیتوان از آنها در فضای باز استفاده کرد. غرفه سازی مدولار به عنوان یکی از مقرون به صرفه ترین روش های غرفه سازی شناخته می شود، زیرا می توان با استفاده از موادی مانند نئوپان و پلاستیک، غرفهای مدرن طراحی کرد.
این سبک از غرفه سازی بسیار شبیه به غرفه سازی ماکسیما بوده ولی در ایران کاربرد بسیار کمی دارد و بیشتر در بخش شمال اروپا دیده می شود.