اخبار نمایشگاهی

بیک‌زاده خبر داد: نقطه عطف ایران تلکام ۱۴۰۳، تمرکز بر هوش مصنوعی در اقتصاد دیجیتال بود

بیک زاده تلکام telecom artificial intelligence

رسانه غرفه سازی – صدیف بیک زاده، عضو هیات مدیره و سرپرست شرکت سهامی نمایشگاه های بین‌المللی ج.ا. ایران، در آستانه اختتام بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی ایران تلکام، از دستاوردهای این رویداد مهم خبر داد. به گفته او، این نمایشگاه به عنوان یک بستر عالی برای رشد فناوری و صادرات کشور شناخته شده است و با رونمایی از ۲۱ محصول دانش‌بنیان و انعقاد ۳۲ تفاهم‌نامه داخلی و خارجی، تحولی در عرصه ارتباطات به وجود آورده است. همچنین، نسبت به گذشته، نمایشگاه امسال با افزایش ۶۳ درصدی حضور شرکت‌های خارجی و تمرکز بر هوش مصنوعی، از جذابیت و اثرگذاری بیشتری برخوردار بوده است.

بیک‌زاده در ادامه با تاکید بر اینکه برای تحقق رشد اقتصادی سالانه ۸ درصدی، ایران نیازمند افزایش ۲۳ درصدی صادرات است، خاطرنشان ساخت که حوزه ارتباطات با سهم ۱۱ درصدی‌اش از رشد اقتصادی، نقش بسیار مهمی در رسیدن به این هدف دارد. همچنین، او به چشم‌انداز روشن این نمایشگاه اشاره کرد و بر اهمیت برگزاری ۱۲۰ جلسه B2B و انعقاد تفاهم‌نامه‌های متعدد از جمله همکاری با کشورهایی نظیر افغانستان تاکید نمود.

تمركز ویژه بر هوش مصنوعی به عنوان یک محور مهم در اقتصاد دیجیتال نیز از نکات قابل توجه این نمایشگاه بود. بیک‌زاده بیان کرد که با تقویت زیرساخت‌های نمایشگاهی و تبادل تکنولوژی میان شرکت‌های داخلی و خارجی، می‌توان به پیشرفت‌های بیشتری در این زمینه دست یافت. این اقدام می‌تواند موجب ارائه محصولات کاربردی و ملموس برای مردم شود. در نهایت، این نمایشگاه با حضور مقامات ارشد از قوای سه‌گانه، به عنوان یک صنعت پیشران، نمایانگر جایگاه کلیدی در رشد و توسعه سایر بخش‌ها است.

بحران‌های اقتصادی و نیاز به تنوع در درآمدهای کشور، بر اهمیت نمایشگاه ها و کنفرانس‌ها در ترویج فناوری و جذب سرمایه‌گذاران بین‌المللی افزوده است. برگزاری رویدادهایی همچون ایران تلکام به واسطه ایجاد فرصت‌هایی برای تعامل بین متخصصان، شرکت‌ها و دولتمردان، می‌تواند به عنوان یک الگوی موفق در عرصه تجاری و اقتصادی تلقی گردد.

حضور ۲۱ شرکت دانش‌بنیان در این نمایشگاه بدون نیاز به پرداخت هزینه، نشان‌دهنده توجه ویژه به نوآوری و شرکت‌های جدید در حوزه فناوری است. این اقدام نه تنها موجب رونمایی از محصولات جدید می‌شود بلکه این امکان را فراهم می‌آورد تا شرکت‌ها به شبکه‌های بین المللی متصل شوند و از تجربیات یکدیگر بهره‌مند گردند.

نیاز به رشد در بخش هوش مصنوعی به ویژه در دوران حاضر بیش از پیش احساس می‌شود. هوش مصنوعی می‌تواند به بهینه‌سازی فرآیندها، افزایش بهره‌وری و ایجاد راهکارهای جدید در سطح اقتصادی کمک شایانی کند. بنابراین، تمرکز بر این حوزه و استفاده از پتانسیل‌های آن، در ارزیابی نهایی رشد اقتصادی کشور و تحقق اهداف چشم‌انداز بسیار مؤثر خواهد بود.